За нас

Специализирана болница за рехабилитация “Здраве” ЕАД гр. Банкя обявява конкурс за лекари-специализанти.

Конспект за конкурс за зачисляване за специалност "Физикална и рехабилитационна медицина"

 Крайният срок за подаване на документи е 15.05.2019г. 

 

 

 

Специализирана болница за рехабилитация “ЗДРАВЕ” ЕАД гр. Банкя е открита през 1973 година. Едноличен собственик е Централният кооперативен съюз (ЦКС).

През 2003 година бе предприета и изпълнена мащабна програма за цялостно обновление и преоборудване, както и изграждане на модерен спортно-оздравителен център /СОЦ/. Последната акредидатция на СБР "Здраве" е извършена през 2012 година. 

Днес, комплексът е балнеологичен център с национално значение за целогодишна профилактика, рехабилитация и почивка, както за пациенти със сърдечно-съдови, неврологични, заболявания на опорно-двигателен апарат и обменни нарушения, така и за профилактика на здрави хора.

Годишно броят на преминалите през комплекса пациентни надхвърля 8000. През 2006 година Акредитационната комисия на Министерството на здравеопазването оцени цялостната дейност като “отлична” за срок от 5 години.

СБР „Здраве” ЕАД е одитирана и регистрирана от UKAS MANEGEMENT SYSTEMS за съответствие с изискванията на ISO 9001:2008. Системата за управление на качеството е приложима за оказване на болнична помощ в областта на физикалната и рехабилитационна медицина, включително дейности по: лечение на нервни болести; образна диагностика; клинична лаборатория.

Град Банкя е утвърден курортен център, разположен на 17 км западно от София, по северното хълмисто подножие на Люлин планина, на 630-750 м надморска височина. Климатът е умерено-континентален, със слабо планинско влияние. Средната годишна температура на въздуха е 9.4 °С при средна януарска температура + 2 °С и средна юлска + 19.6 °С. Климатът на Банкя е уникален с това, че на всеки 2-3 часа в курорта нахлува въздушно течение откъм Витоша и Люлин планина, което насища атмосферата със свежест и кислород (отрицателни аеройони). Основен лечебен фактор в курорта е минералната вода, която извира с температура 36.5–37 °С. Водата е с ниска минерализация, хипотермална, хидрокарбонатно-сулфатно-натриева с ниска твърдост, бистра, безцветна, без мирис и с много приятни вкусови качества.

Балнеолечението с минерална вода от Банкя се провежда чрез прилагане на вани, басейн, подводен масаж, инхалации, пиене на водата, като действието и върху организма е местно и общо. Нейното правилно и системно използване е сериозно защитно средство срещу проявите на умора и преумора, както и забавяне на процесите на стареене. Улеснява и ускорява възстановителните процеси след преболедуване от тежки заболявания и предпазва от хронифициране и усложнения.

В комплекса изцяло се ползва минерална вода за медицински процедури, басейни, както и във всяка една стая.

Комплексът разполага с:

  • 135 двойни:
  • 17 единични стаи; 
  • 5 студиа;
  • 3 зали за хранене;
  • 2 конферентни зали със 180 и 30 места;
  • лоби бар с градина;
  • на територията на комплекса има разположен и магазин КООП.

Във връзка с нарастващата потребност от висококвалифицирана доболнична помощ и разширяване и облекчаване на достъпа до пакета медицински услуги, към болницата е разкрит Медицински център със специализирани кабинети.

Комплексът предлага свободен прием за почивка, рехабилитация и лечение на организирани групи от страната и чужбина. 

Приемат се и пациенти по договор с Националната Здравно-осигурителна каса и по договор с Националният осигурителен институт.