За нас

"Специализирана болница за рехабилитация - ЗДРАВЕ” ЕАД гр. Банкя е открита през 1973 година.

Едноличен собственик е Централният кооперативен съюз (ЦКС).

В болницата бе предприета и се изпълнява мащабна програма за цялостно обновление и преоборудване. Към болницата има изграден модерен спортно-оздравителен център /СОЦ/. Изгради се нов сектор - СПА ЗОНА, разполагащ със съоръжения за профилактика на сърдечносъдови, опорно-двигателни и метаболитни заболявания. 

Основни дейности, осъществявани в "СБР - Здраве" ЕАД са: лечебна;  профилактична;  учебна и научна. 

След получена отлична акредитационна оценка от МЗ за цялостна медицинска дейност, болницата има и акредитация за база за обучение на студенти и лекари-специализанти по физикална и рехабилитационна медицина.

Съчетанието от отлични битови условия, екип осигуряващ висококачествена медицинска услуга и благоприятна природна среда прави "СБР - Здраве" ЕАД отлично място с национално значение за целогодишна профилактика, рехабилитация и възстановяване, както за пациенти със сърдечно-съдови, неврологични, заболявания на опорно-двигателен апарат и обменни нарушения, така и за профилактика на здрави хора.

СБР „Здраве” ЕАД е одитирана и регистрирана от UKAS MANEGEMENT SYSTEMS за съответствие с изискванията на ISO 9001:2008. Системата за управление на качеството е приложима за оказване на болнична помощ в областта на физикалната и рехабилитационна медицина, включително дейности по: лечение на нервни болести; образна диагностика; клинична лаборатория; микробиологична лаборатория.

Град Банкя е утвърден курортен център, разположен на 17 км западно от София, по северното хълмисто подножие на Люлин планина, на 630-750 м надморска височина. Климатът е умерено-континентален, със слабо планинско влияние. Средната годишна температура на въздуха е 9.4 °С при средна януарска температура + 2 °С и средна юлска + 19.6 °С. Климатът на Банкя е уникален с това, че на всеки 2-3 часа в курорта нахлува въздушно течение откъм Витоша и Люлин планина, което насища атмосферата със свежест и кислород (отрицателни аеройони). Основен лечебен фактор в курорта е минералната вода, която извира с температура 36.5–37 °С. Водата е с ниска минерализация, хипотермална, хидрокарбонатно-сулфатно-натриева с ниска твърдост, бистра, безцветна, без мирис и с много приятни вкусови качества.

Балнеолечението с минерална вода от Банкя се провежда чрез прилагане на вани, басейн, подводен масаж, инхалации, пиене на водата, като действието и върху организма е местно и общо. Нейното правилно и системно използване е сериозно защитно средство срещу проявите на умора и преумора, както и забавяне на процесите на стареене. Улеснява и ускорява възстановителните процеси след преболедуване от тежки заболявания и предпазва от хронифициране и усложнения.

В комплекса изцяло се ползва минерална вода за медицински процедури, басейни, както и във всяка една стая.

Комплексът разполага с:

  • 150 двойни:
  • 7 единични стаи; 
  • 5 студиа;
  • 3 зали за хранене;
  • 2 конферентни зали със 180 и 30 места;
  • лоби бар с градина;
  • на територията на комплекса има разположен и магазин КООП.

Във връзка с нарастващата потребност от висококвалифицирана доболнична помощ и разширяване и облекчаване на достъпа до пакета медицински услуги, към болницата е разкрит Медицински център със специализирани кабинети.

Комплексът предлага свободен прием за почивка, рехабилитация и лечение на организирани групи от страната и чужбина. 

Приемат се и пациенти по договор с Националната Здравно-осигурителна каса и по договор с Националният осигурителен институт.

 

Утвърден ценоразпис на всички предоставяни медицински и други услуги от "Специализирана болница за рехабилитация - ЗДРАВЕ” можете да откриете

Пълните данни на "Специализирана болница за рехабилитация - ЗДРАВЕ”  можете да откриете тук.